Fındık Nasıl Kavrulur?

Ana Sayfa

Fındık Nasıl Kavrulur?

Öncelikle fındığın kabukları kırılır ve içleri ayrılır. Kavurmak için iki farklı yöntem kullanılabilir; bunlardan ilki fırında kavurmak ikincisi ise tavada kurutmaktır.

İç fındıkları fırın tepsisine koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında kavrulmaya bırakın. Fındıkları ortalama 5 dakikada bir karıştırın. Kabuklar çatlamaya başlayınca daha sık karıştırın. Daha düşük ısıda, daha uzun sürede kavurabilirsiniz fakat bu sefer fındıklar daha çok sararacaktır.

Tavada kurutma yöntemi içinse; iç fındıkları tavaya koyun orta ateşte karıştırarak kavurun. Burada önemli olan şey fındıkları yakmamaktır.

Kavrulan fındıklar ılımaya başlayınca elinizle ovalayarak ayıklayabilirsiniz. Çok fazla bekletmeyin çünkü kavrulan fındık nemlendikçe, kabuğundan ayırması zorlaşır.

Kaynak